co tu

čtvrtek 16. ledna 2014

V noci to u nás žije!

S večerními/nočními akcemi se v poslední době roztrhl pytel. Po několika úspěšných ročnících Muzejní noci a Noci kostelů vyrazily do boje o návštěvníky některé kulturní organizace samostatně. A nutno podotknout, že je o takové akce zájem. 

zdroj: Kalense Kid
Když jsem se mezi kamarády zmínila o hrdličkárně, moc jich netušilo, o jaké instituci mluvím. Hrdličkovo muzeum člověka není příliš velké a lidé při výběru víkendového programu dávají nejspíš přednost návštěvám jiných muzeí, přestože si tato instituce svou pozornost rozhodně zaslouží. Aby zaujala, nabízí od března 2013 tzv. noční prohlídky s odborným výkladem. Každou první středu v měsíci tak ve 20:00 za pár korun dostanete do ruky baterku a hurá mezi exponáty! Rezervace v běžném termínu prý není předem nutná a dle referencí návštěvníků to: "Stojí za to!". Lidé jsou údajně při prohlídce mnohem více pozornější a s baterkou si svítí tam, kam by se při běžné denní prohlídce ani neohlédli. Pro kostromilce a rodiny s povyrostlými dětmi skvělý zážitek ,)

Pokud vás neláká člověk rozložený na kostičky, ale jste spíše na květiny, můžete si do 22. března 2014 zarezervovat na tel. +420 603 582 191 nebo emailu eva.vitova@botanicka.cz své místo ve skupince večerních/nočních návštěvníků Botanické zahrady v pražské Tróji. Prohlídka začíná vždy v pátek v 18:00 (v březnu pak v PÁ i SO v 19:00) a s obaterkovanou průvodkyní si budete moci prohlédnout skleník Fata Morgana ve své setmělé kráse. Sama jsem na tuhle prohlídku zvědavá, protože jsem si myslela, že kytky v noci jsou nuda. Pražská botanická si ale myslí něco jiného, tak tomu dám šanci a půjdu se sama přesvědčit .)

A pokud vás neláká ani člověk, ani květiny, ale máte v oblibě spíše zvířata, můžete do konce ledna každý pátek a v sobotu od 17.30 a 18.00 vyrazit na večerní prohlídku ZOO Praha. Ta se těší oblibě již delší dobu a rezervaci je potřeba provést s dostatečným předstihem na tel. +420 296 112 230 nebo na e-mailové adrese pr@zoopraha.cz ,) Noční prohlídky je asi spíše lepší absolvovat v kraťasech v létě, kdy je ZOO také pořádá, nicméně v zimě máte šanci, že se na vás skutečně dostanete a na oplátku za mrznutí u klecí kromě informací navíc od průvodce se vám ukážou i ta zvířata, u kterých jste si jistě nejednou řekli: "Hele, tady nic není." a nebo "Tohle vždycky když jsem tady jenom chrní." ,)

Nu a nakonec vás chci ještě kromě návštěv muzeí a zahrad pozvat na tradiční Noční přechod Brd, jehož 17. ročník se letos půjde ze 7. na 8. února (pozvánka). Sraz je ve 23:45 na Hlavním nádraží u pokladen!

Tak tedy, nočním návštěvám a výletům zdar, NAZDAR! ,)

Žádné komentáře:

Okomentovat